Polen stuurt een team van militaire explosievenexperts naar het gebied waar de geheimzinnige 'nazitrein' zich bevindt. 

Polen stuurt een team van militaire explosievenexperts naar het gebied waar de geheimzinnige 'nazitrein' zich bevindt. Minister van Defensie Tomasz Siemoniak heeft dinsdag gezegd dat de verkennende werkzaamheden binnen nu en enkele dagen kunnen beginnen.

De trein uit de Tweede Wereldoorlog staat naar verluidt in het zuidwesten van Polen en zou volgens de verhalen vol liggen met goud, sieraden en kunstvoorwerpen.

Verhalen over het bestaan van de trein doen al tientallen jaren de ronde. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog zou het voertuig onderweg zijn geweest naar Berlijn toen de Duitsers op de vlucht sloegen voor de Russen. Toen de trein werd opgehouden in Polen, zou de trein spoorloos verdwenen zijn.

Schatzoekers

Nadat iemand op zijn sterfbed had onthuld waar de trein is verstopt, is de trein gevonden. Dat lukte met een apparaat voor bodemonderzoek langs een spoor van 4 kilometer tussen Wroclaw en Walbrzych. De mogelijke ontdekking heeft voor veel schatzoekers gezorgd. Zij zijn op zoek naar de mogelijke buit in de heuvelachtige bossen rond Walbrzych, vlakbij de Tsjechische grens.

De trein is ongeveer 100 meter lang en gepantserd.