Wrak vlucht MH370 ligt volgens Duitse oceanologen bij Java

De vorig jaar verdwenen Boeing 777 van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH370 is volgens nieuwe berekeningen van Duitse oceanologen mogelijk 3.500 kilometer noordelijker neergestort dan werd aangenomen.

Het meest waarschijnlijke gebied ligt ten zuiden van het Indonesische eiland Java, melden wetenschappers verbonden aan het Geomar Helmholtz-centrum voor Oceaanonderzoek in Kiel.

De onderzoekers uit de havenstad Kiel berekenden de locatie van neerstorten op basis van oceaanstromen naar aanleiding van het stuk vleugel dat eind juli aanspoelde op het eiland Réunion ten oosten van Madagaskar.

De berekeningen zijn volgens de wetenschappers echter niet zeker genoeg om de Australische regering een ander zoekgebied te adviseren.

Momenteel wordt een stuk zee rond de 35e breedtegraad ten zuiden van de evenaar uitgekamd, op zo'n 2.000 kilometer ten westen van Australië.

MH370 vertrok op 8 maart 2014 met 239 mensen aan boord van Kuala Lumpur naar Peking, maar veranderde onderweg van koers en verdween daarna van de radar.

Lees meer over:
Tip de redactie