In Thailand is een tweede buitenlandse verdachte aangehouden voor de dodelijke aanslag in de hoofdstad Bangkok op 17 augustus. Het zou gaan om de hoofdverdachte die op camerabeelden is vastgelegd.

Dat meldt de Thaise premier, aldus AFP.

Volgens de Bangkok Post werd de persoon aangehouden bij de Thaise grens met Cambodja. De verdachte probeerde de grens over te steken.

Het is niet bekend welke nationaliteit hij heeft. De Thaise televisie meldt echter dat de man een Chinees paspoort heeft.

Het zou gaan om een 25-jarige man, afkomstig uit de Chinese provincie Xinjiang. Deze provincie is het woongebied van de Oeigoeren, een moslimminderheid in China. De man zou maandag al zijn aangehouden.

De premier meldt dat het gaat om de hoofdverdachte die te zien is op camerabeelden van de bomaanslag. Tegen de persoon, die op de videobeelden een geel t-shirt droeg en een rugtas achterliet in het uitgaansgebied van Bangkok, was al een arrestatiebevel uitgevaardigd.

Aanslag

In het toeristische uitgaansgebied Ratchaprasong van de Thaise hoofdstad ontploften op 17 augustus twee bommen, waardoor twintig mensen om het leven kwamen. 123 mensen raakten gewond. Later werden nog twee bommen onschadelijk gemaakt.

Kort na de aanslag werden meerdere verdachten aangehouden die op de videobeelden van kort voor de aanslag te zien zouden zijn, maar zij werden korte tijd later weer vrijgelaten. De zoektocht naar de hoofdverdachte belandde toen op een dood spoor.

Bekijk hier de beelden van de verdachten:

Turkse betrokkenheid

De Thaise politie meldde vorige week te onderzoeken of mogelijk sprake is van Turkse betrokkenheid bij de aanslagen. Eerder werd volgens Thaise media een 28-jarige Turk aangehouden. Later bleek dat hij een vals paspoort had.