Een van de drie mensen die werden aangehouden in verband met de aanslag op een huis met vluchtelingen in Salzhemmendorf vrijdag, blijkt een 24-jarig lid van de vrijwillige brandweer te zijn. 

Dat maakt de Duitse politie maandag bekend. Behalve deze man uit het dorp in Nedersaksen werden nog een 30-jarige man en een 23-jarige vrouw aangehouden. Alle drie de verdachten hebben volgens het Openbaar Ministerie in Hannover "verklaringen afgelegd" over de aanslag.

Het trio wordt verdacht van het werpen van een molotovcocktail door het raam van het pand. Justitie verwijt het drietal poging tot moord. In het huis woonde een vrouw uit Zimbabwe met haar drie kinderen van vier, acht en elf jaar. Zij bleven ongedeerd.

De brandweer wist te voorkomen dat het vuur zich uitbreidde naar de ruimte waar de vluchtelingen zich bevonden. Volgens de politie heeft de 24-jarige man nog geholpen bij het blussen van de brand.

De verdachte brandweerman staat bekend als iemand die uit politieke overwegingen agressief kan zijn. Ook de 30-jarige man heeft contacten in rechtse kringen.