Dit weekend is er opnieuw een Duitse paraglider verongelukt in Tirol in Oostenrijk. De 27-jarige man raakte tijdens zijn vlucht in de problemen en stortte van 200 meter hoogte naar beneden. 

Hij probeerde nog zijn noodparachute te openen, maar die raakte verstrikt in zijn paraglider waarna hij tegen de grond klapte. Hij overleed korte tijd later in het ziekenhuis.

Vrijdag overleed een 53-jarige vrouw toen ze uit haar gordel gleed tijdens het paragliden. Ze viel 100 meter naar beneden. Waarschijnlijk had ze zelf vergeten haar gordel dicht te klikken.

In de Zwitserse Alpen stierf een 63-jarige Duitse bergbeklimmer die tijdens een afdaling zijn evenwicht verloor en 200 meter de diepte instortte. Hij overleed ter plekke.

Een 52-jarige Zwitser kwam om toen hij uitgleed en niet gezekerd bleek. Ook hij stortte enkele honderden meters naar beneden.

Datzelfde lot overkwam zondag een 29-jarige Duitser die via een zware route de top van de Alp Tesel wilde bereiken. Net als de andere slachtoffers gleed ook hij honderden meters de diepte in.