De man die zaterdag in Bangkok is aangehouden, verdacht van verantwoordelijkheid voor een bomaanslag eerder deze maand, is geen terrorist. 

Hij wordt ervan verdacht een persoonlijk motief te hebben gehad dat niets te maken heeft met politiek, zei politiechef generaal Somyot Poompunmuang zaterdag. Hij lichtte dit verder niet toe, berichtte The Bangkok Post.

In Thailand is zaterdag een man aangehouden voor de bloedige aanslag in Bangkok. Mogelijk gaat het om de hoofdverdachte. De autoriteiten zeggen dat hij aan de omschrijving voldoet.

De politie vond de man tijdens een inval in een huis in Bangkok. Daar vonden ze ook allerlei spullen waarmee een bom kan worden gemaakt. De verdachte "lijkt veel op degene naar wie op zoek zijn", zei een Thaise politiewoordvoerder.

De Thaise hoofdstad werd bijna twee weken geleden opgeschrikt door de bloedigste bomaanslag in Thailand ooit. Twintig mensen kwamen daarbij om het leven.

Video: Minstens tien verdachten bomaanslag Bangkok

Onderzoek

De man is volgens de politie een buitenlander. De Thaise krant Khaosod schrijft dat het gaat om een 28-jarige Turk en meerdere Thaise televisiezenders lieten beelden zien van een Turkse paspoort dat tijdens de inval zou zijn gevonden.

De politie wilde de nationaliteit van de verdachte echter nog niet bevestigen, omdat het paspoort mogelijk nep is. Eerder deze week zei de politie dat er een onderzoek liep naar of er Turken achter de aanslag zaten.

Thailand heeft vorige maand meer dan honderd vluchtelingen teruggestuurd naar China. Het gaat om Oeigoeren. Dat is een islamitische minderheid uit het verre westen van China. Ze zijn etnisch verwant aan de Turken en spreken een taal die lijkt op het Turks. Mogelijk wilden de daders wraak nemen voor de uitzetting.

Bloedig

De Thaise hoofdstad werd bijna twee weken geleden opgeschrikt door de bloedigste bomaanslag in Thailand ooit. De bom ging af op een belangrijke toeristische trekpleister en eiste twintig levens. Ook raakten meer dan honderd mensen gewond.

Na de aanslagen had de politie een compositietekening en beelden van een bewakingscamera vrijgegeven. Een man in een geel T-shirt liet een rugzak achter op een bankje en liep vervolgens weg. Hij had een lichte huidskleur, zwart haar en een zwarte bril.

De politie zei afgelopen week dat de hoofdverdachte waarschijnlijk niet alleen heeft gehandeld. De autoriteiten hadden minstens tien verdachten op het oog.