De lichamen van 82 vluchtelingen die donderdag met hun boot in problemen raakten zijn door Libische hulpverleners geborgen. Ongeveer honderd mensen worden nog vermist.

Dat zegt een officiële woordvoerder.

De vluchtelingen waren op weg van Libië naar Europa. Zo'n 200 mensen zijn door de Libische kustwacht gered nadat hun boot was gezonken. Ze zijn in Libië naar een detentiecentrum gebracht.

De vluchtelingen kwamen vooral uit centraal en zuidelijk Afrika, Pakistan, Marokko en Bangladesh. Een deel zat opgesloten in het ruim, toen hun boot omsloeg. Volgens de BBC zonk er donderdag nog een tweede boot met vluchtelingen voor de kust van Libië.

Oversteek

Op de eerste boot die donderdag kapseisde, zaten ongeveer vijftig vluchtelingen. De tweede, die wat later zonk, had zo'n vierhonderd mensen aan boord, zo meldt de BBC. De schepen waren vertrokken uit Zuwara, een plek in Libië van waaruit veel boten van mensensmokkelaars de oversteek proberen te maken.

De verdronken vluchtelingen kwamen vooral uit centraal en zuidelijk Afrika, Pakistan, Marokko en Bangladesh. Een deel van hen zat opgesloten in het ruim toen hun boot omsloeg.