Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag in Münster de viering van het twintigjarig bestaan van het 1e Duits-Nederlandse Legerkorps bijgewoond. 

Voor het historische stadhuis van Münster stonden de ondersteunende bataljons van het Legerkorps, dat in de Duitse stad zijn hoofdkwartier heeft, in de stromende regen aangetreden.

Minister-president Hannelore Kraft van Noordrijn-Westfalen roemde de Duits-Nederlandse samenwerking en prees het Legerkorps voor de positieve bijdrage aan haar deelstaat. Uit erkenning daarvoor verleende ze het korps een 'Fahnenband' - een ereteken voor het vaandel.

Naast de verjaardag van het Legerkorps werd ook het tienjarig bestaan gevierd van het partnerschap met de stad Münster.

Oberbürgermeister Markus Lewe ontving de koning in de Vredeszaal van het stadhuis, waar op 15 mei 1648 de vrede van Münster werd getekend die een einde maakte aan de tachtigjarige bevrijdingsoorlog van Nederland met Spanje.

Gouden Boek

Willem-Alexander tekende er nu het Gouden Boek van de stad, en sprak in een dankwoord over het korps als symbool van 'vrede en coöperatie'.

Na afloop van de plechtigheid bij het stadhuis hadden koning en minister-president een informele ontmoeting met de militairen in het hoofdkwartier van het Legerkorps dat onderdeel is van de snelle reactiemacht van de NAVO.

Koning Willem-Alexander benutte zijn uitstapje naar Münster ook om een stukje bij te wonen van het door het Nationaal Comité 4 en 5 Mei en het Centrum voor Nederlandse studies georganiseerde kennisuitwisselingsprogramma 'Voor Vrijheid/Für Freiheit'.