De voormalig TV-journalist die woensdag twee oud-collega's doodschoot tijdens een live-uitzending in Virginia, kreeg van zijn bazen eerder al het advies om hulp te zoeken. 

Dat meldt BBC donderdag. 

Uit memo's van Dan Dennison, voormalig nieuwschef bij omroep WDBJ7, blijkt dat Dennison zich zorgen maakte over het "agressieve gedrag" van Vester Flanagan jegens collega's. Collega's van Flanagan zouden zich "bedreigd en oncomfortabel" hebben gevoeld als ze met hem moesten werken. 

De memo's van Dennison tonen aan dat het TV-station probeerde om Flanagan te helpen voordat hij werd ontslagen. "We kunnen niet langer tolereren dat je gedrag vertoont dat een vijandige sfeer creëert", stelde Dennison. Flanagan werd uiteindelijk in februari 2013 op straat gezet.

Minuut stilte

Collega's van de twee slachtoffers namen tijdens een uitzending donderdagochtend, 24 uur na het voorval, een minuut stilte in acht.

Flanagan filmde zijn daad en plaatste de video op Twitter en Facebook. Zijn accounts werden vrijwel meteen verwijderd.

Ook twitterde hij dat een van zijn slachtoffers racistische opmerkingen over hem zou hebben gemaakt. Met zijn melding daarover werd volgens hem niets gedaan.