De jacht op de dader of daders van de bomaanslag in de Thaise hoofdstad Bangkok op maandag 17 augustus verloopt stroef. Volgens de politie is het spoor naar de hoofdverdachte doodgelopen.

De Thaise hoofdstad werd een week geleden opgeschrikt door een bloedige bomaanslag die twintig levens eiste.

Sindsdien is de politie met man en macht op zoek naar de daders, maar het onderzoek verloopt volgens de politie stroef. Een van de redenen is dat niet alle camera's op straat goede beelden hebben opgenomen.

Sommige waren zelfs helemaal stuk, wat het onderzoek bemoeilijkt en vertraagt, zegt een politiechef. Het is daardoor bijvoorbeeld nog niet helemaal duidelijk waar de dader naartoe ging na de aanslag.

Verdachten

Er zijn tot nu toe twee verdachten aangehouden, maar die bleken niets met de aanslag te maken te hebben. Als hoofdverdachte geldt een man die waarschijnlijk van buitenlandse komaf is. Hij is op andere beelden te zien, die door een beveiligingscamera zijn opgenomen van het plein waar de eerste aanslag maandag plaatsvond. Op die beelden droeg de man een geel T-shirt.

De politie zegt dat het spoor naar de hoofdverdachte is doodgelopen. Het is niet eens duidelijk of hij nog in het land is, aldus de politiechef. In totaal zouden de autoriteiten zeker tien verdachten op het oog hebben.

Granaat

Maandag werd een granaat opgegraven op een bouwplaats in de Thaise hoofdstad. Het explosief werd onschadelijk gemaakt. Hoewel nog niet duidelijk is waar de granaat vandaan komt, heeft het volgens de autoriteiten niets te maken met de aanslag op de Erawan-tempel.