Al meer dan driehonderd Syriërs zijn sinds zondagmorgen vroeg op het Griekse eiland Kos aan boord gegaan van het schip Eleftherios Venizelos.

De autoriteiten laten de Syrische vluchtelingen steeds in groepjes van twintig man toe op het opvangschip, schrijft de Griekse krant Ekathimerini.

Op de grote veerboot krijgen ze tijdelijk onderdak en zorg en worden ze geregistreerd. In totaal kunnen er 2500 vluchtelingen op het schip terecht.

De Griekse autoriteiten besloten eerder om veiligheidsredenen alleen Syriërs op te vangen op het schip. Zo willen ze voorkomen dat er ruzies uitbreken tussen vluchtelingen van verschillende nationaliteiten.

Gevechten

Zaterdag zouden er gevechten zijn geweest voor het politiegebouw in Kos tussen Afghanen, Irakezen en Pakistanen.

Op het Griekse eiland zijn in de afgelopen maand duizenden vluchtelingen aangekomen. Kos kan de grote hoeveelheid migranten nauwelijks aan, waardoor spanningen ontstaan.

Opgesloten

Eerder deze maand werden meer dan duizend asielzoekers door de politie opgesloten in een stadion, daar braken vervolgens opstootjes uit. 

Donderdag werden al 1.300 vluchtelingen van Kos naar de Griekse hoofdstad Athene gebracht in een poging de situatie te verlichten. 

Video: Eerste Syrische vluchtelingen betreden opvangschip Kos