De plaatselijke Spaanse autoriteiten wisten niet dat mensen bungeejumpen van de brug bij de plaats Cabezón de la Sal, waar maandag een Nederlands meisje dodelijk verongelukte.

"We wisten niet dat het hier wordt gedaan, omdat het buitengewoon risicovol is", zegt de politiechef dinsdag tegen de lokale krant El Diario Montañes.

De burgemeester weet ook van niets, "maar blijkbaar werd het af en toe wel gedaan".

Een 17-jarig Nederlands meisje kwam maandag om bij een bungeejumpongeluk. Ze wilde een bungeejump maken van het viaduct, maar maakte een val van ongeveer veertig meter. Ze kwam in de droge bedding van de rivier Ceceja terecht.

'Miscommunicatie'

Volgens de Belgische reisorganisatie FlowTrack Travel, die een lokaal bedrijf had ingeschakeld voor het uitstapje, is miscommunicatie het meisje noodlottig geworden.

"Een medewerker van het bedrijf zei, terwijl hij nog niet klaar was haar vast te maken,: maak je geen zorgen, gewoon springen. Toen sprong ze. De medewerker probeerde het touw nog te pakken", vertelde de woordvoerder aan de Spaanse krant. Hij sprak van een vreselijk ongeluk waar niemand schuld aan heeft.

Video: Bungeejump-ongeluk door misverstand

Spanje

Het ongeluk gebeurde in het noorden van Spanje, ongeveer veertig kilometer van de stad Santander. Het meisje verbleef op een camping in de omgeving. Met een groep mensen ging ze naar de brug voor de bungeejump.

In juli van dit jaar was er elders in Spanje ook al een dodelijk ongeluk tijdens een bungeejump. In de stad Granada, in het zuidoosten van het land, kwam een 23-jarige Britse vrouw bij haar sprong met het hoofd tegen de zijkant van een brug. Hulpdiensten konden haar niet meer redden.