Miguel Angel Jimenez Blanco, een activist die delen van de grote zoektocht naar driehonderd vermiste Mexicanen uit de staat Guerrero leidde, is vermoord.

Dat meldt de BBC maandag. 

Onder de driehonderd vermisten bevinden zich ook 43 studenten. Er wordt al maanden gezocht naar de personen die sinds 26 september 2014 vermist zijn.

Toen gingen studenten van de lerarenopleiding in Iguala de straat op om meer geld voor de universteit te eisen. Het protest eindige in een bloedbad.

43 studenten raakten vermist en na het drama meldden zich nog familieleden van zeker driehonderd andere mensen die ook vermist zouden zijn. Een grote zoektocht werd op touw gezet. Vermoedelijk hebben politiemensen de studenten ontvoerd en overgeleverd aan drugskartels. 

Lichamen

In juli werd bekendgemaakt dat in de afgelopen tien maanden, al 129 lichamen zijn gevonden.

Blanco leidde een deel van de zoektocht. Hij was taxichauffeur en buurtwerker in Iguala en voelde zich geroepen te helpen. Volgens de politie werd Blanco dood gevonden in zijn taxi. 

Twintigduizend

In Mexico worden officieel meer dan twintigduizend mensen vermist en veel daarvan in Guerrero. De deelstaat is bekend om zijn grote drugshandel en de oorlog die er wordt gevoerd door de drugskartels onderling.