In de Amerikaanse stad Ferguson is het zondagavond na de herdenking van de doodgeschoten Michael Brown toch tot opstootjes gekomen tussen de politie en een groep demonstranten.

Daarbij werden meerdere schoten gelost en vielen zeker twee gewonden. Een van de gewonden ligt volgens lokale politie in kritieke toestand in het ziekenhuis. 

Volgens de politie kwam een agent onder vuur te liggen. De schoten zouden zijn gelost uit meerdere auto's. De agent zou daarna teruggeschoten hebben.

Tijdens een persconferentie bevestigde de politiechef van St. Louis dat er zeker zes wapens bij het geweld betrokken waren. 

Na de beschieting renden betogers alle kanten op, aldus Amerikaanse media. Mensen zochten dekking achter auto's en in gebouwen. 

Video: Schoten gelost na herdenking Ferguson

Vreedzaam

De herdenkingsbijeenkomsten die eerder op de dag werden gehouden in Ferguson, verliepen wel overwegend vredig. 's Avonds ontstond echter een grimmige sfeer. Zo werd de oproerpolitie bekogeld met verschillende objecten.

Betogers waren bij elkaar gekomen om Michael Brown te herdenken. De achttienjarige zwarte tiener werd zondag precies een jaar geleden doodgeschoten door een blanke agent.