Drie mensen zijn in de nacht van zondag op maandag omgekomen bij een bomaanslag en een daaropvolgende aanval op een politiebureau in de Turkse stad Istanbul. Er zijn zeker tien gewonden gevallen.

De doden zijn een politieagent en twee aanvallers, aldus het Turkse staatspersbureau Anadolu

De bom ging rond 01.00 uur 's nachts af. De explosie veroorzaakte een brand in het gebouw. Een deel van het politiebureau stortte in. In de vroege ochtend werd het bureau opnieuw aangevallen.

De aanslag is nog niet opgeëist. Volgens de zender CNN Türk wordt ervan uitgegaan dat de daders afkomstig zijn uit kringen van Islamitische Staat (IS).

Consulaat

Een paar uur na de bomaanslag bij het politiebureau vond bij het Amerikaanse consulaat een schietpartij plaats. De daders, volgens CNN Türk een man en een vrouw, zijn daarna gevlucht. Een vrouw is later als verdachte door de politie opgepakt, liet omroep NTV weten.Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Het gebouw wordt doorzocht op mogelijke explosieven. Of de schietpartij en de bomaanslag met elkaar te maken hebben, is niet bekend.

Video: Schietpartij bij Amerikaans consulaat Istanbul

Reisadvies

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken paste afgelopen woensdag het reisadvies voor Turkije aan vanwege recente aanslagen. Reizigers wordt aangeraden vooral voorzichtig te zijn in grote steden als Istanbul.