Op het eiland Réunion, ten oosten van Madagaskar, zijn opnieuw wrakstukken van een vliegtuig aangespoeld. Een wrakstuk dat daar eerder aanspoelde, bleek van de vermiste vlucht MH370 te zijn. 

Volgens persbureau AP zijn donderdag op Réunion een vliegtuigraam, stoelkussens en andere onderdelen gevonden. De wrakstukken zullen worden onderzocht. 

Volgens de Maleisische minister van Transport, Liow Tiong Lai, is ook aluminiumfolie gevonden. Hij zegt dat hij niet kan bevestigen dat de gevonden voorwerpen afkomstig zijn van MH370, maar dat ze zeker onderdeel uitmaakten van een vliegtuig.

Liow Tiong Lai zegt Mauritius en Madagaskar gevraagd te hebben om hun stranden uit te kammen.  

Locatie Réunion:

Zoekgebied

Het Franse eiland Réunion ligt circa vierduizend kilometer ten westen van de zone waar onderzoekers vermoeden dat vlucht MH370 in zee is gestort.

Eerder zei de Australische leider van de zoektocht dat het mogelijk is dat het aangespoelde onderdeel van het vliegtuig is afgedreven van de huidige zoeklocatie. 

De Nederlandse bodemonderzoeker Fugro heeft gezegd door te gaan met de zoektocht naar de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines.