Een appartementencomplex in de Indiase stad Dombivli is dinsdag ingestort, met minstens elf doden tot gevolg.

Dat melden de BBC en Indiase media dinsdag.

Reddingswerkers zochten urenlang onder het puin, met enig succes: zeven mensen werden levend onder de resten van het complex vandaan gehaald.

Trappenhuis

De ramp gebeurde 's avonds laat. In eerste instantie verzakte het trappenhuis van het oude gebouw. ''Toen we de harde klap hoorden, stoven we naar buiten'', vertelde een omwonende tegen The Times of India.

''We riepen tegen de bewoners dat ze onmiddellijk naar buiten moesten komen, maar dat konden ze niet doordat de trappen waren ingestort. Binnen enkele minuten stortte het gebouw zelf in.''

Video: Doden en vermisten door instorten pand India

Onbewoonbaar

Volgens de burgemeester van Kalyan-Dombivli, die snel ter plaatse was, heeft de gemeente het pand eerder onbewoonbaar verklaard. De bewoners zijn echter gebleven en kennelijk heeft niemand het bevel tot ontruiming gehandhaafd.

Voor India is zoiets niet uitzonderlijk: het land is vergeven van de bouwvallige panden die nauwelijks worden onderhouden. In de afgelopen twee jaar zijn al meer dan honderd doden gevallen door instortingen.

De brandweer had grote moeite om het gebouw te bereiken door het zeer drukke verkeer. Dombivli ligt in het dichtbevolkte gebied rond de metropool Mumbai.