India en Myanmar worden momenteel geteisterd door zware regenval. Als gevolg van de zware regenval zijn gebieden afgesloten geraakt van de buitenwereld en zijn inmiddels enkele tientallen mensen overleden. 

Dat meldt AFP. 

In Myanmar zijn door zware overstromingen inmiddels 27 doden gevallen. In India ligt het aantal slachtoffers momenteel op 100. 

In Myanmar ondervinden daarnaast zo'n 150.000 mensen problemen als gevolg van de regenval. Op veel plekken in het land staan de straten blank. In sommige dorpen staat het water zelfs tot aan de daken van de huizen. In vier van de zwaarst getroffen gebieden is de noodtoestand uitgeroepen door de regering. 

Doordat reddingswerkers moeite hebben zwaar getroffen gebieden te bereiken, is nog onduidelijk hoeveel slachtoffers in totaal zijn gevallen. ''Alleen al het dodental in de deelstaat Rakhine zal uitkomen op enkele honderden'', voorspelde Hla Saw, een lokale politicus.

Video: Hevige regenval in India en Myanmar

Meer regen

Weersverwachtingen laten zien dat ook in de komende 24 uur veel regen zal vallen in de oostelijke delen van India en in het midden en westen van Myanmar.

Vanwege de aanhoudende regenval in het gebied waarschuwt de VN dat het dodental in de komende dagen alleen maar verder op zal lopen. 

Daarnaast zou het aantal slachtoffers volgens de VN momenteel al veel hoger liggen, omdat veel dorpen geïsoleerd zijn geraakt vanwege het vele water. 

Opvangkampen

De regenval veroorzaakt veel overstromingen en daarnaast zijn ook er ook dorpen die bedolven zijn onder modderstromen. Inwoners van de zwaarst getroffen gebieden in Myanmar zijn inmiddels opgevangen in speciale opvangkampen. 

De landen in de regio hebben vaker te kampen met zware regenval. Dit jaar zou er echter meer regen gevallen zijn dan normaal, waardoor het water ook voor meer problemen zorgt.

Ook Pakistan is zwaar getroffen door de hevige moessonregens, die in het land al meer dan honderd levens hebben geëist. Meer dan 700.000 mensen zijn door het slechte weer getroffen, meldde de nationale hulporganisatie zondag.