Het gevonden voorwerp op de kust van het Franse eiland Réunion blijkt een onderdeel van ladder. Eerder werd er gemeld dat er mogelijk een deel van een vliegtuigdeur zou zijn aangespoeld. 

Dat meldt de Maleisische Directeur-generaal van de burgerluchtvaart Azharuddin Abdul Rahman aan AP

Rahman zegt het onderzoek te leiden naar het woensdag gevonden wrakstuk in Frankrijk. Hij verklaart de verhalen van de aangespoelde vliegtuigdeur ook te hebben gehoord en heeft daarop contact opgenomen met Réunion. Daar werd hem verteld dat het om een ladder ging.

Het stuk metaal werd gevonden door mensen die het eiland afspeuren.  

Het wrakstuk, een vleugelonderdeel, dat woensdag is gevonden, waarvan vrijwel zeker is dat het wel van hetzelfde type vliegtuig is als dat van vlucht MH370, is zaterdag aangekomen in Frankrijk. Daar wordt onderzocht of het vliegtuigonderdeel van het toestel van Malaysia Airlines is.

Conclusie

Vrijdag zei een Maleisische onderminister dat onderzoekers al hebben geconcludeerd dat het deel van de vleugel van een Boeing 777 afkomstig is. Zondag bevestigt Liow Tiong Lai, minister van transport, dit nieuws nog eens.

"Dit is de conclusie van de onderzoekers in Frankrijk en van vliegtuigmaatschappij Boeing, en ook van onderzoekers uit de Verenigde Staten en Maleisië", aldus Tiong Lai.

Locatie Réunion:

Zoektocht

Sinds de vondst van het eerste wrakstuk wordt er gezocht naar meer onderdelen en spullen die mogelijk van vlucht MH370 kunnen zijn.

Zaterdag heeft Maleisië meerdere mensen naar het eiland gestuurd om mee te helpen met de zoektocht. Het land wil de zoektocht rond het eiland uitbreiden.

De laatste dagen zijn er meerdere voorwerpen gevonden op de kust van Réunion. Zo is er een gedeelte van een zwaarbeschadigde koffer aangetroffen en twee plastic flessen met Chinese en Indonesische labels.  

Vlucht MH370 verdween op 8 maart van 2014 van de radar. Mogelijk is het vliegtuig met alle 239 inzittenden neergestort in de Indische Ocean.