Het mogelijk wrakstuk van de vermiste vlucht MH370 dat is aangespoeld op het eiland Réunion is zaterdagochtend vroeg per vliegtuig aangekomen in Frankrijk. 

Het wrakstuk wordt vanuit Parijs overgebracht naar een militaire eenheid bij Toulouse met expertise in het analyseren van vliegtuigwrakstukken. 

De Franse autoriteiten lieten eerder weten dat het onderzoek naar de exacte herkomst van het wrakstuk woensdag kan beginnen. Een Maleisisch team zou inmiddels ook in Toulouse gearriveerd zijn.

Op Réunion is ook een vermoedelijk stuk bagage aangespoeld. Dat gaat naar een team in de buurt van Parijs dat is gespecialiseerd in dna-onderzoek.

Spoorloos

De Boeing 777 van Malaysia Airlines met 239 mensen aan boord verdween in maart 2014 spoorloos. Het toestel was op weg van Kuala Lumpur naar Peking, maar veranderde van koers en is vermoedelijk ergens ten westen van Australië in zee terechtgekomen.

Onderminister van Transport van Maleisië, Abdul Aziz Kaprawi, zei vrijdag al dat het op Réunion aangespoelde wrakstuk afkomstig is van een Boeing 777. Réunion ligt enkele duizenden kilometers ten westen van de vermoedelijk crashplek.

MH370

Het onderzoek moet antwoord geven op de vraag of het ongeveer twee meter lange vleugelonderdeel inderdaad afkomstig is van de vermiste vlucht MH370 van Malaysia Airlines. Aangenomen wordt dat het toestel in zee is gestort.