'Maleisië bevestigt dat serienummer op gevonden wrakstuk van Boeing 777 is'

Een Maleisische onderminister heeft vrijdag gezegd dat het serienummer op het gevonden wrakstuk bevestigt dat het om een onderdeel van een Boeing 777 gaat.

Dat meldt AFP.

De Maleisische minister zegt dat hij zijn informatie heeft van Malaysia Airlines zelf.

Hiermee wordt het zo goed als zeker dat het om een onderdeel gaat van de Boeing 777 van Malaysia Airlines die op 8 maart 2014 van de radar verdween. Sindsdien werd er anderhalf jaar zonder resultaat gezocht naar vlucht MH370.

Er wordt geen andere Boeing 777 vermist. 

Het wrakstuk, een deel van de vleugel, spoelde woensdag aan op het Franse eiland Réunion dat voor de kust van Madagascar ligt. 

Het wrakstuk wordt zaterdag in de Franse stad Toulouse verwacht. De analyse en het onderzoek naar de exacte herkomst kunnen dan woensdag beginnen, meldden de Franse autoriteiten.

Neergestort

Aangenomen wordt dat de Boeing 777 van Malaysia Airlines die onderweg was van Kuala Lumpur naar Peking, uiteindelijk met 239 mensen aan boord in die oceaan is neergestort. Circa 4.000 kilometer ten oosten van Réunion is vergeefs naar wrakstukken gezocht.

Eerder zei de Australische leider van de zoektocht dat het mogelijk is dat het onderdeel van het vliegtuig is afgedreven van de huidige zoeklocatie. Om die reden wordt het huidige zoekgebied niet aangepast. 

Lees meer over:
Tip de redactie