'Meer voorwerpen gevonden op Réunion in zoektocht naar MH370'

Er zijn opnieuw voorwerpen gevonden aan de kust van het Franse eiland Réunion in de Indische Oceaan, op dezelfde plek waar een wrakstuk is gevonden dat van de verdwenen vlucht MH370 kan zijn. Het gaat om twee plastic flesjes.

Dat melden het Britse Sky News en het Franse Linfo.

Het waterflesje is van een Chinees merk mineraalwater. De andere fles is groter, bevatte een schoonmaakmiddel en komt waarschijnlijk uit Indonesië.

Woensdag werd er een wrakstuk van een vliegtuig gevonden op Réunion. Het zou mogelijk gaan om een stuk van de vleugel van een Boeing 777, hetzelfde type vliegtuig als MH370.

Onderdeel

Volgens het onderzoeksteam groeit het vertrouwen dat het om een onderdeel van het vermiste vliegtuig gaat, schrijft The Guardian. "De vorm van het wrakstuk lijkt zeer veel op een specifiek onderdeel dat alleen een 777 heeft", zegt Martin Dolan van de Australische verkeersveiligheidsraad.

Dat zou betekenen dat er voor het eerst na anderhalf jaar sinds de verdwijning een wrakstuk van het vliegtuig is gevonden. Ook werd een gedeelte van een koffer gevonden.

Of de aangespoelde plastic flessen van vlucht MH370 komen, moet nog blijken. Langs de kust van Réunion varen regelmatig Aziatische vrachtschepen. De flessen kunnen daar dus ook van komen.

Zoektocht

Een onderzoeksteam speurt sinds de vondst van het wrakstuk naar meer spullen die mogelijk zijn aangespoeld. Het wrakstukis momenteel op weg naar Toulouse in Frankrijk. Daar wordt het wrakstuk onderzocht. 

Eerder zei de Australische leider van de zoektocht dat het mogelijk is dat het onderdeel van het vliegtuig is afgedreven van de huidige zoeklocatie. Om die reden wordt het huidige zoekgebied niet aangepast. 

Vlucht MH370 verdween op 8 maart 2014 van de radar. Het vliegtuig was onderweg van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur naar de Chinese hoofdstad Peking.

Vulkaan

Op Réunion is vrijdag een vulkaan uitgebarsten. Plaatselijke media melden dat de vulkaan, de Piton de la Fournaise (Top van de Oven), lava en rook uitstoot.

De uitbarsting zou het zoeken naar meer wrakstukken kunnen bemoeilijken, bijvoorbeeld als helikopters aan de grond moeten blijven.

Lees meer over:
Tip de redactie