Een anderhalf jaar oud kind is in de Westelijke Jordaanoever om het leven gekomen, nadat Israëliërs het huis waarin het kind lag in brand staken. 

De ouders en een 4-jarig broertje wisten uit het huis te vluchten en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Dat meldt de Israëlische krant Haaretz vrijdag.

Het incident gebeurde donderdagavond in het dorp Kfar Douma in het noorden van de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever.

Volgens de Palestijnse Autoriteit komen de daders uit een Israëlische nederzetting.

Video: Brandstichting kost Palestijns kind het leven

Beklad

Ze gooiden brandbommen het huis in en bekladden de gevel. Met graffiti hadden ze de woorden "wraak" en "lang leve de messias" geschreven onder een tekening van een davidster.

Getuigen hebben melding gemaakt van vier Israëliërs. Een aantal mensen achtervolgden de daders, maar die verdwenen in de Joodse kolonie Ma'aleh Ephraim.

Veroordeeld

Israëlische politici hebben de aanslag fel veroordeeld. Premier Benjamin Netanyahu veroordeelde de aanslag als een terroristische daad. Oppositieleider Yitzak Herzog noemde het ''terrorisme van het ergste soort''.

De minister van Defensie, Moshe Yaalon, sprak van "een heel zware terroristische aanslag" en zei dat niet mag worden toegelaten dat Joodse terroristen Palestijnen aanvallen.