De jongerenafdeling van de Communistische Partij in de Russische deelrepubliek Komi is de actie 'Selfie met Lenin' begonnen. Ze wil jongeren bewegen selfies te maken met Leninbeelden, om hen bekend te maken met Lenin. 

Daarover schrijft de krant Izvestija donderdag.

Er moet "nieuw leven geblazen worden" in de oprichter van de Sovjet-Unie en de "leider van het proletariaat", aldus de jongeren. Russen die hun foto bij een Lenin-standbeeld of portret maken kunnen een tablet winnen.

De jongeren schreven de Communistische leider Gennadi Zjoeganov van de Communistische Partij aan, die in zijn antwoord het initiatief prees. "Ik denk dat Vladimir Ilitsj dankbaar zal zijn'', schreef Zjoeganov. 

Inventarisatie

Behalve het bijbrengen van geschiedenis, is de actie ook bedoeld om de standbeelden van Lenin in Rusland te inventariseren. Met de foto's kan worden gezien of er beelden zijn beschadigd of nodig aan restauratie toe zijn.

Bij de lokale actie in Komi kwamen de jonge communisten al een beeld tegen dat nodig moest worden gerestaureerd. In Rusland zijn naar schatting zesduizend Lenin-standbeelden.