De schutter van de bekendste leeuw van Zimbabwe, tandarts Walter Palmer uit de Amerikaanse staat Minnesota, is ondergedoken.

Dat schrijft de Britse krant Daily Telegraph woensdag. 

De leeuw Cecil werd begin deze maand doodgeschoten door de hobbyjager uit Amerika. Dat leidde deze week tot wereldwijde verontwaardiging en maakte Cecil ook buiten Zimbabwe beroemd.

De krant toont foto's van de ingang van zijn tandartspraktijk. Op de deur van de praktijk hangen posters waarop de tandarts een "lafaard" en een "moordenaar" wordt genoemd. De tandarts betaalde 50.000 dollar (45.000 euro) om op de leeuw te kunnen schieten.

Pijl en boog

Cecil werd 's nacht uit het nationale park gelokt waar hij woonde. Daarna werd hij met pijl en boog beschoten en raakte hij gewond. De volgende dag vond Palmer de gewonde leeuw en maakte hem af.

Twee Zimbabwanen maakten de jacht op Cecil voor de Amerikaan mogelijk. Zij staan woensdag voor de rechter op beschuldiging van stroperij.

Ook Palmer, die na de daad terugkeerde naar de Verenigde Staten, wordt hiervan beschuldigd. Hij stelt dat hij volkomen legaal op jacht was en de leeuw mocht doodschieten. Hij heeft spijt betuigd de populaire leeuw gedood te hebben.

Video: Zimbabwaanse jager aangeklaagd na dood leeuw