De Franse boeren hebben voor dinsdag opnieuw acties gepland. In het noordoosten van Frankrijk wordt de A31 bij Metz versperd, evenals de A4 en de RN4 bij Phalsbourg. 

Volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) is vooral de A31 een belangrijke weg voor toeristen uit het zuidoosten van Nederland. 

De VID raadt deze automobilisten aan dinsdag over Brussel Frankrijk in te rijden. Via Saint-Quentin, Reims en Troyes over de A2, A26 en A5 kunnen vakantiegangers richting het zuiden. 

Vrachtverkeer

Zondagavond en maandag hadden de actievoerende boeren opnieuw blokkades op wegen opgetrokken. Ditmaal rond de belangrijkste grensovergang met Duitsland, bij Straatsburg en nabij Toulouse. Maandag, aan het einde van de middag, werden de blokkades opgeheven. 

De demonstranten richtten zich op het vrachtverkeer. Vorige week moesten vooral de toeristen het ontgelden toen de boeren wegen als de Route du Soleil blokkeerden. 

Video: Franse boeren controleren lading vrachtwagens

Ontevreden

De boeren zijn ontevreden over de regeling die president François Hollande vorige week toezegde om de lage voedselprijzen te compenseren.