Bij de zoektocht naar 43 vermiste studenten in Mexico zijn in de laatste tien maanden zeker 129 lichamen aangetroffen in verschillende graven. Geen van de overblijfselen behoort tot die van de studenten. 

Dat meldt persbureau AP maandag.

De vondsten werden gedaan in de zuidelijke deelstaat Guerrero. Het aantal gevonden lichamen ligt mogelijk nog hoger. AP heeft alleen informatie gekregen over graven waarbij massagraven-experts betrokken bij waren.

Van de 129 konden er slechts zestien mensen worden geïdentificeerd. 

In Mexico worden officieel meer dan twintigduizend mensen vermist en veel daarvan in Guerrero. De deelstaat is bekend om zijn grote drugshandel en de oorlog die er wordt gevoerd door de drugskartels onderling.

Studenten

De 43 studenten, waarna werd gezocht, werden vorig jaar september ontvoerd tijdens een demonstratie in Iguala. Het brute optreden tegen de studenten zou toentertijd te maken hebben gehad met een politiek en sociaal evenement van de burgemeestersvrouw. Zij vreesde dat de als extreemlinks te boek staande studenten haar evenement kwamen verstoren 

Vermoedelijk hebben politiemensen de studenten ontvoerd en overgeleverd aan drugskartels. De Mexicaanse regering verklaarde de jongeren eind januari officieel dood, ook al is slechts één lichaam geïdentificeerd.

In maart werd er aangekondigd dat er een internationaal onderzoek zou komen naar de vermoedelijke massamoord.

Video: Demonstranten eisen veilige terugkeer van studenten