De VN heeft de Houthi-rebellen in Jemen niet geïnformeerd over de komende wapenstilstand. Dat heeft Houthi-leider Mohammed Ali al-Houthi zondag gezegd.

Het bestand zou zondagavond om middernacht ingaan.

De coalitie van landen onder leiding van Saudi-Arabië kondigde zaterdag een wapenstilstand af van vijf dagen, zodat burgers in Jemen noodhulp en voedsel kunnen krijgen.

Hierna kwam het nog tot hevige gevechten, waarbij 141 mensen omkwamen. Tweehonderd mensen raakten gewond.

De rebellen hebben nog niet laten weten of ze meegaan in het staakt-het-vuren, omdat ze naar eigen zeggen nog wachten op een officieel bericht van de VN hierover.

Mislukt

Eerder werden al pogingen ondernomen om een wapenstilstand te bereiken, maar die mislukten. Twee weken geleden werd na bemiddeling van de Verenigde Naties nog een bestand overeengekomen voor een week. Na een paar uur werd echter alweer geschoten.

In Jemen is al maanden een machtsstrijd gaande tussen het regeringsleger en de Houthi's. De rebellen hebben grote delen van het land in handen en de president Abd-Rabbu Mansour Hadi is verdreven.

Saudi-Arabië en een aantal andere Arabische landen helpen Jemen in de strijd en voeren sinds maart bombardementen uit op de Houthi's.