De man die in een bioscoop in de Amerikaanse stad Lafayette (Louisiana) twee mensen heeft neergeschoten, zou meer slachtoffers hebben gemaakt als de politie niet zo snel had ingegrepen.

Dat werd duidelijk tijdens een persconferentie van de politie. De schutter, die is geïdentificeerd als de 59-jarige John Russel Houser, pleegde meteen zelfmoord zodra agenten de bioscoop binnentraden.

De dader heeft ook negen mensen verwond. Zeven daarvan liggen nog in het ziekenhuis, waarvan een persoon in kritieke toestand. Twee anderen zijn ontslagen uit het ziekenhuis.

Houser kwam oorspronkelijk uit Alabama en had geen vaste woon- en verblijfplaats. Hij verbleef in een motel in Lafayette. Daar heeft de politie meerdere pruiken en brillen gevonden. Dat zou erop wijzen dat hij van plan was de stad te ontvluchten na zijn daad. 

Alleen

De politie heeft het sterke vermoeden dat Houser alleen heeft gehandeld. Andere bioscopen in de omgeving zijn niet in gevaar. De politie heeft zijn auto onderzocht voor explosieven, maar die bleken niet aanwezig te zijn.

Het motief van de schutter is niet duidelijk. Het lijkt erop dat hij de bioscoop waar hij toesloeg, Grand Theatre, willekeurig heeft uitgekozen. Op dat moment werd de film Trainwreck getoond.