In een bioscoop in het Amerikaanse Louisiana heeft een schietpartij plaatsgevonden.

Dat melden verscheidene Amerikaanse media.

Er zijn minstens drie doden en zeven gewonden gevallen in de bioscoop Grand Theatre in Lafayette. De 58-jarige schutter heeft na de schietpartij zelfmoord gepleegd en behoort tot de drie doden.

Van verschillende gewonden is de situatie volgens politiechef Jim Craft kritiek. Anderen zijn lichtgewond geraakt

De gouverneur van Louisiana reageerde geschokt. ''Als gouverneur, als vader en als echtgenoot, wanneer je hoort over dit soort zinloze acties maakt het je elke keer weer boos en verdrietig tegelijk'', zei Bobby Jindal in Lafayette.

Video: Schutter doodt twee mensen in bioscoop

Verdachte spullen

De politie heeft de schutter geïdentificeerd, maar wil de identiteit van de man nog niet bekend maken. Ook zijn auto is gevonden. In de auto lagen "verdachte spullen". De auto, bioscoop en de omgeving worden onderzocht op de aanwezigheid van explosieven.

De man zou een bekende zijn van de politie, met een crimineel verleden. Het is een aantal jaren geleden dat de man daadwerkelijk iets illegaals heeft uitgevoerd.

Voorstelling

De schutter schoot tijdens de voorstelling van de film Trainwreck. Een getuige vertelde tegen de krant dat tijdens de voorstelling "een oude, blanke man opstond en begon te schieten." "Hij zei niets. Ik hoorde ook niemand schreeuwen," aldus Katie Dominque. 

Er waren honderd mensen binnen tijdens de schietpartij, meldt CNN. 

Amy Schumer

Actrice Amy Schumer heeft via Twitter laten weten dat haar 'hart gebroken' is na de schietpartij tijdens haar film Trainwreck. 

"Al mijn gedachten en gebeden zijn bij iedereen in Louisiana", twitterde Schumer, die het script schreef van de romantische comedy en de hoofdrol speelt. 

Bijna drie jaar geleden schoot een man twaalf mensen dood tijdens de vertoning van de Batman-film The Dark Knight Rises in een bioscoop in de plaats Aurora.

Lafayette is een stad in het zuiden van de Verenigde Staten.