De Verkeersinformatiedienst (VID) waarschuwt Nederlandse automobilisten woensdag voor protesterende boeren die de A1 tussen Lille en Parijs gaan blokkeren.

De weg is een belangrijke route voor Nederlandse vakantiegangers. Volgens de Franse Verkeersdienst gaat de afsluiting tot minimaal woensdagmiddag duren. 

Dinsdag stonden veel automobilisten al uren in de file door de protesten. In Bretagne zijn verschillende wegen geblokkeerd. De wegen rondom Caen zijn nog steeds niet begaanbaar.

De VID raadt Nederlanders op doorreis richting het zuiden aan te kiezen voor de route via Brussel en vervolgens over de Franse A2 te rijden. De boeren hebben de A1 tussen Lille en Parijs vanaf 23.00 uur dinsdagavond geblokkeerd.

Meer protesten

De voorzitter van de Franse boerenvakbond heeft volgens Franse media laten weten dat er woensdag zelfs in nog meer regio's wordt geprotesteerd. 

Eerder hadden boeren in Normandië het verkeer geblokkeerd, onder meer bij het toeristische schiereiland Mont-Saint-Michel.

Hooibalen

De boeren zijn boos omdat het huidige prijzenbeleid hen verlies laat lijden op hun vee. Ze blokkeren de wegen met brandende banden, tractoren en hooibalen.