Drie Spaanse journalisten worden vermist in Syrië en zijn mogelijk ontvoerd. Dat heeft de Spaanse vereniging van journalisten Fape bekendgemaakt, aldus Spaanse media dinsdag.

Of het om een ontvoering gaat, zoals eerder werd gemeld, is niet duidelijk, aldus de president van de vereniging. ''Op dit moment spreken we alleen van een vermissing'', zei Elsa González.

De drie zouden op 10 juli Syrië vanuit Turkije zijn binnengegaan en in de buurt van Aleppo zijn verdwenen. Sinds 11 juli is geen contact meer met hen geweest, aldus de Spaanse krant El Mundo.

''In die regio wordt fel gevochten en er is alle aanleiding tot bezorgdheid'', aldus González. Het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt op de hoogte te zijn van de situatie en er aan te werken.

Het Syrische Observatorium voor Mensenrechten denkt dat het gaat om een ontvoering. Een woordvoerder vertelde het Duitse persbureau DPA dat de journalisten door een groep gemaskerde mannen in ''Afghaanse kleding'' waren meegenomen naar een onbekende plek.

Ze waren het laatste gezien in een door rebellen gecontroleerde wijk in het oosten van Aleppo.