Nabestaanden van achttien scholieren en twee docenten die omkwamen door de ramp met het toestel van Germanwings eisen excuses van de topman van moederbedrijf en luchtvaartmaatschappij Lufthansa.

Ze zijn kwaad omdat Carsten Spohr na de ramp geen woord met hen heeft gewisseld terwijl hun dierbaren misschien nog zouden leven als de artsen van Lufthansa beter hadden opgelet.

In een emotionele brief aan Spohr wijzen zij er op dat Lufthansa er wel was voor de klanten ''maar niet voor ons''. Het toestel van Germanwings crashte op 24 maart in Frankrijk door toedoen van de copiloot. Die bleek psychische problemen te hebben.

Alle 150 inzittenden kwamen om het leven. De achttien scholieren en de twee docenten waren van een school in het plaatsje Haltern am See in het Ruhrgerbied.

Schadevergoeding

De verhoudingen tussen Lufthansa en nabestaanden zijn de afgelopen week verslechterd. Afgelopen weekeinde werd bekend dat de nabestaanden geen genoegen nemen met de schadevergoeding van 25.000 euro die de luchtvaartmaatschappij heeft geboden. 

Ze eisen minstens 100.000 euro. Die komt boven op de 50.000 euro die het luchtvaartbedrijf al per slachtoffer heeft uitgekeerd aan directe financiële steun.

Lufthansa heeft kritiek op de advocaten van de nabestaanden. Die moeten volgens het bedrijf berekenen hoeveel de materiële schade voor hun cliënten is. ''Die informatie moeten we krijgen, dan kunnen we een concreet aanbod doen'', aldus het luchtvaartbedrijf.

Zo kon de crash van Germanwings gebeuren:

Hoe de crash van Germanwings kon gebeuren
Hoe de crash van Germanwings kon gebeuren