Een vliegtuig van de Libische luchtmacht heeft zondag nabij de haven van de stad Benghazi een schip aangevallen en tot zinken gebracht.

Volgens een woordvoerder van de luchtmacht van de internationaal erkende regering van het land was het vaartuig op weg om ''terrorisme in de oostelijke regio te ondersteunen."

Het schip zou strijders, wapens en munitie hebben vervoerd. Over slachtoffers is nog niets bekend.

Persbureau Reuters meldt dat onafhankelijke informatie ontbreekt, maar dat er zondag de hele dag vliegtuigen boven Benghazi vlogen.

De situatie in het Noord-Afrikaanse land is zeer chaotisch sinds dictator Muammar Kaddafi in 2011 werd verdreven. Er vindt een machtsstrijd plaats tussen twee rivaliserende regeringen, met elk hun eigen strijdkrachten. De officiële, internationaal erkende regering is verjaagd uit de hoofdstad Tripoli en zetelt nu in het oosten van Libië.

Tegelijkertijd is er in het land ook een islamitisch bewind met onder meer IS-strijders.

Aanval

De strijdende regeringen hebben elkaar eerder aangevallen met vliegtuigen. In mei van dit jaar werd een olietanker aangevallen dat voor de kust bij de havenstad Sirte voer. Dat gebeurde omdat volgens de luchtmacht van de officiële regering het schip ''strijders en wapens loste".

Bij de aanval vloog de tanker in brand. Drie mensen, onder wie een bemanningslid en een havenarbeider, raakten gewond.