De Britse premier David Cameron wil dat Groot-Brittannië meer doet in de strijd tegen Islamitische Staat (IS) in Syrië.

Dat zegt Cameron in een interview zondag, meldt Reuters.

"We zijn er over in discussie, ook met de oppositiepartijen. Maar we hebben er geen twijfel over dat we het kalifaat willen vernietigen in beide landen", aldus Cameron. 

Eerder heeft de Britse minister van Defensie Michael Fallon al gemeld dat hij wil dat zijn luchtmacht luchtaanvallen uitvoert op stellingen van IS in Syrië. 

Op dit moment doet de Britse luchtmacht RAF mee aan de luchtaanvallen op stellingen van IS in Irak.

In een speech die Cameron maandag gaat houden, roept hij jonge Britten op om de verleiding te weerstaan om zich aan te sluiten bij de terreurgroep.

"Dit is mijn boodschap aan degenen die overwegen daarheen te gaan: verwacht niet dat je een gewaardeerd lid van een beweging wordt. Voor hun ben je slechts kanonnenvoer. Ze gebruiken je", zei de premier.

"Ben je een jongen, dan krijg je een bomgordel om en word je opgeblazen. Ben je een meisje, dan word je als slaaf misbruikt. Dat is de zieke en wrede werkelijkheid van IS", aldus Cameron.

Al-Assad

Cameron heeft in 2013 al voorgesteld om met een militaire reactie te komen op de vermeende inzet van chemische wapens door het regeringsleger van de Syrische president Bashar al-Assad.

Dat voorstel is toen weggestemd door het Britse parlement.