Een militair in de Amerikaanse staat Tennesee die donderdag gewond raakte bij een schietpartij op een marinebasis is zaterdag aan zijn verwondingen overleden.

Dat meldt AP.

Bij de schietpartij in Chattanooga vielen donderdag vier doden en raakten aanvankelijk drie mensen gewond. De schutter werd door agenten neergeschoten. Ook een politieagent raakte gewond.

De 24-jarige schutter opende twee dagen geleden het vuur bij een wervingskantoor in Chattanooga. Daarna reed hij naar een marinebasis, waar de slachtoffers werden neergeschoten.

Zijn motief is nog altijd onduidelijk. De FBI, die onderzoekt of de man contacten had met radicale moslims, achterhaalde dat de in Koeweit geboren schutter afgelopen jaar in Jordanië en mogelijk ook in Jemen is geweest. Maar aanwijzingen dat sprake was van een terreurdaad zijn er niet.

De man zou alleen hebben gehandeld en in Chattanooga hebben gewoond. De FBI zegt dat de verdachte geen militair was.

Koranvers

De schutter zou een uur voor zijn daad een sms met een koranvers hebben gestuurd naar een vriend. Daarin stond de tekst: "wie vijandschap toont aan een vriend van mij, daar verklaar ik de oorlog tegen". 

Dat heeft de vriend bekend aan persbureau Reuters, dat het bericht ook heeft gezien.

De vriend meldde verder dat de schutter in 2014 boos terugkeerde naar de Verenigde Staten vanwege het conflict in het Midden-Oosten, na een reis naar Jordanië.