Op verschillende Europese snelwegen staan vakantiegangers zaterdag in de file. Met name in Frankrijk is het drukker dan verwacht. Daar stond rond het middaguur 640 kilometer file. 

In de loop van middag nam de drukte weer af. Dat meldt de Verkeersinformatiedienst (VID).

De grootste problemen doen zich voor op de routes vanuit Parijs naar de Middellandse Zee (A6/A7), de A10 tussen Parijs en Bordeaux en de A61 tussen Toulouse en Carcassonne.

Op de route tussen Parijs en Orange stond omstreeks 12.00 uur  bijna 100 kilometer file. Op de A61 was het aanschuiven over bijna 50 kilometer. De wachttijd voor de Mont Blanctunnel bedroeg 2,5 uur en is inmiddels nog drie kwartier.

Volgens de VID is het de drukste zaterdag op de Franse wegen van dit jaar en is ook het record van vorig jaar al ruimschoots verbroken.  De files deden zich voor bij hoge temperaturen van 34 graden. Pas zondag neemt de warmte iets af.

Zwitserland

Ook in andere Europese landen was het druk, meldt de ANWB. In Oostenrijk was veel vertraging op de A10 bij Flachau: door werkzaamheden stond er 17 kilometer file richting Villach.

Ook het gebruikelijke oponthoud bij de Gotthardtunnel in Zwitserland. De wachttijd bedroeg een uur en 40 à 50 minuten. Bij de grensovergang Chiasso was dat nog eens 45 minuten wachten.

Duitsland

In Duitsland hadden veel snelwegen in het zuiden schade aan het wegdek door de hitte. Op de wegen rond Würzburg, Ulm en München en op de A93 Rosenheim richting Kiefersfelden (Oostenrijk) geldt daarom een snelheidsbeperking en dat leverde vertraging op.

Op de A3 Nürnberg richting Linz tussen Passau en de grensovergang Suben stond 24 kilometer file door werkzaamheden.

Heeft u foto's bij dit bericht? Upload beeld via NUfoto