Automobilisten in de Amerikaanse staat Californië hebben vrijdag (lokale tijd) moeten vluchten voor een natuurbrand die over de snelweg trok. 

Op het moment dat de natuurbrand de snelweg naderde, stond er een rij voertuigen in de file, zo meldden Amerikaanse media, waaronder CNN

Mogelijk hebben meerdere personen letsel opgelopen, maar autoriteiten hebben nog niet bekendgemaakt of er daadwerkelijke slachtoffers zijn gevallen door de brand.

Volgens de Los Angeles Times besloten tientallen mensen hun auto's op de snelweg achter te laten en een veilig heenkomen te zoeken toen de natuurbrand in de buurt van de snelweg kwam. Kort daarop gingen verschillende voertuigen daadwerkelijk in vlammen op.

Minstens twintig auto's zijn door het natuurgeweld vernietigd. Ook vrachtwagens en een boot (die achter een auto was bevestigd) vlogen in brand. Er zijn nog geen berichten over gewonden.

Video: Natuurbrand raast over Amerikaanse snelweg

Woningen

Inmiddels worden ook woningen getroffen door de brand, die razendsnel door het gebied raast. Dat komt mede door de harde wind en de droogte in het gebied bij San Bernardino. Zeker vijf huizen zijn reeds verwoest, terwijl vele gemeenschappen in de bergen worden bedreigd door de vlammen.

De brandweer probeert het vuur onder meer vanuit de lucht te blussen. Er zijn meer dan duizend brandweerlieden uitgerukt, meldt het Amerikaanse Staatsbosbeheer. Al 3500 hectare is verloren gegaan.