Bij een bomaanslag op een gebedsplaats in de Nigeriaanse stad Damaturu zijn vrijdag zeker dertien mensen omgekomen.

Dat meldt BBC.

Tijdens de viering van het Suikerfeest ontploften twee bommen op een plein waar op dat moment veel mensen bijeen waren om te bidden.

Volgens Frans persbureau AFP pleegden drie meisjes met bomgordels om de aanslag. Volgens een woordvoerder van het leger ging het om een meisje van tien jaar oud en een bejaarde vrouw.

De aanval is nog niet opgeëist, maar vermoedelijk zit Boko Haram achter de explosies. De terreurbeweging pleegt geregeld aanslagen in Nigeria. In een maand tijd zijn er ruim driehonderd mensen omgekomen door het geweld.

President

Donderdag kwamen in de Nigeriaanse stad Gombe zeker 49  mensen om bij een aanslag in op een markt.

De Nigeriaanse president Muhammed Buhari heeft maandag een gesprek met de Amerikaanse president Obama. Tijdens het gesprek bespreken de twee leiders eventuele Amerikaanse hulp in Nigeria’s strijd tegen terreur.

De strijdkrachten van buurland Niger maakten vrijdag bekend dat bij een militaire operatie op donderdagavond dertig vermoedelijke leden van Boko Haram zijn gedood, meldt Reuters. Zij werden aangetroffen bij het doorzoeken van vier dorpen aan de Nigeriaanse kant van de grens.