Vier Amerikaanse mariniers zijn donderdag doodgeschoten bij een kantoor van de Amerikaanse marine in Chattanooga (Tennessee).

Dat bevestigt de Amerikaanse marine.

De vermeende schutter is vervolgens doodgeschoten door de politie. Minstens één politieman zou zijn neergeschoten en gewond zijn geraakt.

De politie van Chattanooga bevestigt dat de situatie onder controle is. Naast de vier gedode mariniers zou er nog een marinier gewond zijn geraakt bij het incident, maar dat heeft de marine nog niet bevestigd.

Volgens het Amerikaanse CBS is de schutter geïdentificeerd als Muhammad Youssef Abdulazeez. De FBI onderzoekt of hij het vuur opende vanuit een terroristisch motief. Volgens de FBI is het te vroeg om daar nu al uitspraken over te doen.

De schutter zou naar verluidt alleen hebben gehandeld en in Chattanooga hebben gewoond.

Schietpartij Chattanooga

Kantoren

De schutter begon rond het middaguur (lokale tijd) om zich heen te schieten bij een kantoor van de marine. Een ooggetuige vertelde dat hij iemand vanuit een auto met een geweer had zien schieten.

Even later werden ook schoten gehoord bij een ander kantoor van de marine elders in de stad. Beide kantoren waren rekruteringscentra.

De politie liet een speciaal commandoteam komen. Een snelweg, ziekenhuis en hogeschool waren afgesloten.

Obama

President Barack Obama heeft gezegd dat het onderzoek naar de schietpartij "grondig en prompt" zal zijn. Hij heeft zijn condoleances overgedragen aan nabestaanden van de slachtoffers.

Minister Ash Carter van Defensie noemt het incident in een verklaring een "zinloze daad van geweld" en een "afschuwelijke misdaad".

Overheidsgebouwen worden komende tijd extra bewaakt uit voorzorg, aldus de Amerikaanse overheidsinstantie voor Binnenlandse Veiligheid.

Video: Doden bij schietpartijen bij marine VS