Protesten buiten het Griekse parlement in Athene zijn woensdagavond uitgelopen op rellen tussen de demonstranten en de politie. De Griekse volksvertegenwoordiging stemt woensdagavond over het omstreden Europese hervormingsplan.

Dat meldt persbureau Reuters woensdag.

Duizenden mensen demonstreren tegen het akkoord dat Griekenland onlangs sloot met de eurolanden. Het parlement debatteert momenteel over het voorstel, waarover mogelijk pas na middernacht definitief een akkoord zal worden bereikt in Griekenland.

De rellen begonnen vlak voordat het debat over het voorstel zou gaan beginnen. Vanuit de boze menigte werden molotovcocktails en stenen gegooid naar de politie. Agenten zetten op hun beurt traangas in.

Volgens berichten gaat het om de meest gewelddadige rellen sinds twee jaar. In de hoofdstad zouden ongeveer 12.500 demonstranten op de been zijn, meldt de politie.

Vreedzaam

Volgens omstanders begonnen de massaprotesten tegen het EU-akkoord vreedzaam, waarbij duizenden betogers met spandoeken door de straten van Athene marcheerden. Onder meer apothekers en ambtenaren liepen mee in een stakingsoptocht uit protest tegen de hervormingen.

In de loop van de avond voegde zich echter een groep van zo'n tweehonderd relschoppers bij de betogers, waarna gevechten uitbraken met de politie.

Video: Vlam in de pan bij Grieks protest