Mogelijk meer slachtoffers ontdekt van Duitse verpleger Niels H.

In het onderzoek naar een serie moorden door de Duitse verpleger Niels H. heeft de politie bij tien opgegraven stoffelijke resten verdachte omstandigheden ontdekt. 

Bij onderzoek van de lijken werd een hartmedicijn aangetroffen dat de verpleger ook bij andere moorden had gebruikt.

Bij elkaar werden 29 overleden mensen opgegraven in de plaatsen Delmenhorst en Gandderkesee ten weste van Bremen in de deelstaat Nedersaksen.

De verpleger, Niels H., is al tot levenslang veroordeeld voor de moord op zeker drie patiënten van het ziekenhuis waar hij werkte in het stadje Delmenhorst. Tegenover een psychiater heeft H. toegegeven dat hij in werkelijkheid de dood van ongeveer dertig patiënten op zijn geweten heeft.

Lichamen

De Duitse politie wil uiteindelijk ongeveer tweehonderd lichamen laten opgraven om te onderzoeken. H. wordt ook in verband gebracht met sterfgevallen in andere klinieken waar hij heeft gewerkt, in Oldenburg en Wilhelmshaven.

Doordat de verpleger de patiënten injecteerde met het hartmedicijn kwamen zij in problemen. Hij verklaarde dat hij ''impulsief handelde'' en wilde laten zien hoe goed hij kon reanimeren.

Lees meer over:
Tip de redactie