De internationale luchthaven van het Indonesische eiland Bali is zondag uren gesloten geweest vanwege een aswolk na een vulkaanuitbarsting op Java. 

De luchthaven was enkele uren gesloten nadat het zaterdag juist weer geopend was. Donderdag werd de luchthaven ook al gesloten vanwege de uitbarsting.

Volgens The Jakarta Post zijn in totaal 46 binnenlandse en internationale vluchten geannuleerd vanwege het slechte zicht.

De sluiting van de luchthaven van het Indonesische eiland Bali heeft zondag niet tot vertragingen geleid bij vluchten van de KLM.

"De vlucht KL835 van Singapore naar Denpasar is zonder vertraging vertrokken. De sluiting van zondag heeft geen gevolgen gehad voor het schema'', aldus een woordvoerder van KLM. 

Singapore

Eerder deze week werd de luchthaven ook al gesloten door de vulkaan. Er kon toen ruim 35 uur niet worden gevlogen. Hierdoor werden veel reizigers gedupeerd, onder meer mensen die bij KLM hadden geboekt. 

Zo'n vierhonderd reizigers die donderdag vanuit Amsterdam naar Denpasar zouden vliegen, kwamen niet verder dan Singapore. In Denpasar strandden 328 reizigers. Zaterdag meldde KLM dat de problemen waren verholpen.