Bij een schietpartij in de Duitse regio Ansbach in de deelstaat Beieren zijn vrijdag zeker twee mensen om het leven gekomen.

Dat meldt de Duitse politie. De 47-jarige dader komt uit Ansbach volgens de Beierse autoriteiten en maakte een verwarde indruk.

In Tiefenthal schoot de man op straat vanuit een zilverkleurige auto op meerdere mensen en sloeg daarna op de vlucht. De politie verspreidde vervolgens het kenteken van de Mercedes.

De schutter werd na een massale klopjacht dertig kilometer verderop overmeesterd door personeel van een benzinestation en garage in Bad Winsheim.

Medewerkers

Een medewerkster pakte het wapen van de dader toen die het even had neergelegd en twee garagemedewerkers overmeesterden hem vervolgens. De Beierse minister van Binnenlandse Zaken, Joachim Herrmann, dankte de moedige personeelsleden.

De slachtoffers zijn een man en een bejaarde vrouw, meldt AP. Volgens Bild is zeker een slachtoffer een bekende van de schutter en ligt de oorzaak van het incident in de relationele sfeer. De man zou de vrouw kort voor zijn actie hebben aangesproken. 

Video: Eerste beelden na schietpartij Ansbach

Fietser

Het andere slachtoffer werd in het Beierse dorp Rammersdorf door de schutter om het leven gebracht, meldt de BBC. Het zou gaan om een fietser.

Beide slachtoffers stierven ter plekke aan hun verwondingen, aldus de politie. Twee andere voorbijgangers die werden beschoten bleven ongedeerd.

De burgemeester van Leutershausen, waar Tiefenthal deel van uitmaakt, reageerde geschokt. ''In een plaatsje als dit, waar iedereen vredig woont, kennen we dit soort taferelen alleen van televisie'', zei Siegfried Hess. ''Ik ben verbijsterd.''