De Britse regering wil dat alle Britten die momenteel nog in Tunesië verblijven, het land verlaten. De oproep komt enkele weken na de terroristische aanslag in badplaats Sousse.

Dat meldt de BBC donderdag.

De oproep komt van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het risico van nieuwe terroristische aanslagen is 'hoogst waarschijnlijk'.

De minister van Buitenlandse Zaken, Philip Hammons, voegde eraan toe dat er geen directe aanwijzing is voor een nieuwe aanslag. Hij adviseerde Britten niet naar het Noord-Afrikaanse land te gaan als dat niet strikt noodzakelijk is.

Kort na de aankondiging annuleerde de Britse reisorganisatie Thomas Cook alle boekingen naar Tunesië voor de komende drie maanden. Andere reisorganisaties zijn ook al bezig met het plannen van extra vluchten vanuit Tunesië naar Groot-Brittannië.

Drieduizend

Geschat wordt dat er momenteel zo'n drieduizend Britse toeristen in het land verblijven. Een paar honderd Britten wonen er permanent.

Het ministerie liet weten dat Tunesië de veiligheidsmaatregelen heeft verscherpt na de aanslag, maar dat die de Britten geen "adequate bescherming geeft".

Aanslag

Op 26 juni pleegde een gewapende man op het strand van de Tunesische stad Sousse een terroristische aanslag. Dertig Britten kwamen daarbij om het leven. Islamitische Staat (IS) zegt verantwoordelijk te zijn voor de aanslag.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwde al eerder voor een verhoogde kans van terroristische aanslagen in het land en paste het reisadvies aan.