Turkije bouwt enorm nieuw opvangkamp voor Syrische vluchtelingen

De Turkse overheid bouwt een enorm nieuw opvangkamp voor Syrische vluchtelingen in het zuiden van het land, als reactie op het escalerende geweld in de Syrische provincie Aleppo.

Dat meldt persbureau AFP woensdag.

Het kamp wordt gebouwd in voorbereiding op een nieuwe golf van vluchtelingen uit het door een burgeroorlog verscheurde buurland. Het moet plaats bieden aan 55.000 vluchtelingen.

Volgens hoofd van het Turkse rampenmanagementbureau Fuad Oktay is de verwachting dat 100.000 Syriërs binnen een tijdspanne van 24 uur de grens met Turkije zullen oversteken als de situatie in Syrië verder verslechtert.

Het nieuwe vluchtelingenkamp is het grootste dat ooit is gebouwd in Turkije. Het ligt in de buurt van de grensstad Kilis.

Turkije vangt in totaal al bijna twee miljoen Syrische vluchtelingen op.

Escalatie

De voorbereiding vinden plaats op een moment dat de zorgen over een escalatie in de Syrische provincie Aleppo toenemen. Islamitische Staat, rebellen, overheidstroepen en Koerden proberen allen om Aleppo onder hun controle te krijgen.

Volgens Turkse media overweegt Ankara een grote militaire operatie op Syrisch grondgebied om een bufferzone van enkele kilometers te creëren, die de Turkse grens moet beschermen. Premier Davutoglu ontkent het bestaan van een dergelijk plan.

Lees meer over:
Tip de redactie