Tunesië bouwt een muur van 170 kilometer op de grens met Libië.

De versperring moet infiltratie door islamitische strijders zoveel mogelijk voorkomen. De constructie is inmiddels begonnen. De muur moet tegen het eind van dit jaar gereed zijn.

Dat heeft premier Habib Essid van Tunesië meegedeeld.

Het besluit voor de bouw van de muur volgt op de terroristische aanval op het strand van de badplaats Sousse op 26 juni. Bij die aanslag kwamen 38 toeristen om het leven. 

Volgens de regering in Tunis is de terrorist van Sousse in Libië getraind.

Essid waarschuwde dat beveiliging van de grens ondanks de muur heel moeilijk zal zijn. De grens tussen Tunesië en Libië is in totaal ongeveer 500 kilometer lang.

Toerisme

Ook de aanslag in Tunis op het nationale Bardo Museum in maart werd uitgevoerd door terroristen die uit Libië kwamen. Bij die aanval werden twintig toeristen doodgeschoten.

Een muur is slechts een van de maatregelen die de Tunesische regering neemt om de dreiging van het terrorisme het hoofd te bieden. Islamitische strijders richten zich tegen de toeristische sector, een van de pijlers van de toch al zo kwetsbare Tunesische economie. Toeristen zijn goed voor 7 procent van de inkomsten van het land.