Iran en de groep van zes wereldmachten - de Verenigde Staten, Rusland, China, Frankrijk, Groot-Brittanië en Duitsland - zullen na de deadline, dinsdag, blijven doorpraten om tot een definitief akkoord te komen over het Iraanse kernprogramma.

Dat meldt AFP. Volgens een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken is vrijdag de nieuwe deadline.

"We gaan de komende dagen door met praten", stelde VN-Buitenlandchef Federica Mogherini. Volgens haar zit het overleg in een "moeilijke en gevoelige" fase.

Iran en de wereldmachten bereikten eerder een basisakkoord over het Iraanse kernprogramma. Als er een definitief akkoord ligt, beperkt Iran zijn nucleaire programma in ruil voor verlichting van economische sancties.

Video: Gesprekken met Iran gaan door

De Iraanse minister Mohammad Javad Zarif stelde eerder dat een akkoord over het atoomprogramma nooit dichterbij was dan nu.

De deadline voor het bereiken van een definitief akkoord is nu twee keer uitgesteld sinds de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, eind juni in Wenen arriveerde voor de besprekingen.