De autoriteiten in Saudi-Arabië hebben drie broers gearresteerd die worden verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op de moskee al-Sadeq in Koeweit eind juni. 

Bij de aanslag die werd opgeëist door terreurbeweging Islamitische Staat kwamen 27 mensen om. De zelfmoordterrorist die de aanslag pleegde was een Saudi, meldt staatspersbureau SPA dinsdag.

Een van de mannen werd in Koeweit opgepakt en is uitgeleverd aan Saudi-Arabië. De twee anderen werden in hun thuisland opgepakt.

Bij een schietpartij tijdens een van de arrestaties raakten twee politieagenten gewond. Volgens de Saudische autoriteiten is er nog een broer van de familie die in Syrië strijdt voor IS.

De aanslag op de moskee in Koeweit was de meest dodelijke terreuraanslag ooit in dat land.  De moskee is sjiitisch en volgens extremistische soennitische groepen zoals IS zijn sjiieten ongelovigen. 

De aanslag gebeurde op dezelfde dag als de bloedige aanval op het strand in Tunesië, waar een schutter 38 mensen doodschoot. De meeste slachtoffers waren Britse toeristen.