Bij een terreuraanval op het dorp Soko Mbuzi in Noordoost-Kenia zijn zeker veertien mensen omgekomen en elf gewond geraakt.

Gewapende mannen van terreurgroep al-Shabaab vielen in de nacht van maandag op dinsdag het dorp nabij de stad Mandera binnen en schoten inwoners dood. Dat meldt de lokale krant Daily Nation.

De meeste inwoners lagen te slapen toen de aanval gebeurde, meldt het provinciebestuur. Veel dorpsbewoners sliepen in tenten vanwege het warme weer. De aanvallers zouden granaten en brandbommen aan huizen en tenten hebben bevestigd.

Wie probeerde zich in veiligheid te brengen, werd neergeschoten. De daders wisten te vluchten voordat de politie het dorp bereikte. Volgens de krant zijn de slachtoffers mijnwerkers. Vier gewonden waren er zo erg aan toe dat ze naar een ziekenhuis in de hoofdstad Nairobi zijn overgebracht.

Video: Zeker veertien doden door terreuraanval Noordoost-Kenia

Obama

President Obama van de Verenigde Staten bezoekt Kenia eind deze maand. Aan de ene kant is er enthousiasme, anderzijds zijn de autoriteiten juist bezorgd om acties van militanten zoals afgelopen nacht.

Nairobi is volgehangen met camera's en honderden veiligheidsofficieren zijn opgeroepen om de veiligheid van de president te waarborgen. Obama's vader is afkomstig uit Kenia.

In december vorig jaar doodden militanten van al-Shabaab 36 mijnwerkers, niet-moslims, in een ander dorp in dezelfde regio. Ook toen vond de aanval 's nachts plaats. Het Somalische al-Shabaab eiste dinsdag de verantwoordelijkheid voor de aanslag op.

.